DIMITROV: PONOVO AKTIVIRAMO POJEDINE SLUŽBE U OPŠTINI

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov je u telefonskom uključenju u program Radio-Caribroda izjavio da će zbog pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji ponovo biti aktivirane pojedine službe na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

“Stanje u okrugu nije dramatično, u odnosu na druge gradove, ali ima sporadičnih slučajeva. Ono što je važno, je da će ponovo biti aktivirane pojedine službe na teritoriji opštine Dimitrovgrad na praćenju epidemiološke situacije i izdavanju preporuka. Sručno-operativni tim na nivou opštine biće ponovo aktiviran. Za sada neće biti uvođeno vanredno stanje u opštini i neće biti nikakvog kažnjavanja, ali je za budžetske korisnike i javne službe uvedena mera obaveznog nošenja maski za sve zaposlene, a građani – klijenti, prilikom ulaska u lokalne javne ustanove i institucije takođe će biti obavezni da nose masku. Kovid ambulanta u Domu zdravlja vraća se na staro radno vreme, što znači da će raditi 24 sata“, rekao je Dimitrov.

Prema rečima Dimitrova, u ovom trenutku nema povećanog broja sumnjivih slučajeva, niti novih testiranih lica u gradu. Jedan pozitivan slučaj, koji je potvrđen prošle nedelje, danas će biti pušten sa Infektine klinike u Nišu na kućno lečenje, što znači da je njegova klinička slika stabilna. „Mi smo izolovali i njegove kontakte, i upravo zbog toga biće ponovo aktivirana Služba za pomoć u kući, kako bi pomogla licima, koja se nalaze u izolaciji“, pojasnio je DImitrov. Služba za pomoć u kući biće dostupna na telefone 361 108 i  063/ 88 062 88.

Starijim građanima i hroničnim bolesnicima se pored obaveze nošenja maski u institucijama preporučuje da maske nose i prilikom ulaska u banku, poštu i prodavnice. Obzirom na činjenicu da je u ovom piku oboleo veći broj mladih ljudi i to sa ozbiljnijom kliničkom slikom, u narednom periodu biće razmotreno da li ima potrebe da se ograniči radno vreme kafića ili da se njihov rad ograniči na bašte. Pošto je na jugu Srbije proteklih dana registrovano drastično povećanje novoobolelih, odlučeno je da do daljnjeg gradska pijaca bude zatvorena.

„Od ponedeljka ćemo krenuti sa svakodnevnim izveštavanjem građana o merama i preporukama, kao i o epidemiološkoj situaciji u gradu“, zaključio je Dimitrov.

N.S.

foto: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons