DIMITROV: POGORŠAVA SE EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U GRADU

Danas je održana redovna sednica Opštinskog veća, na kojoj su razmotrene teme iz domena rada ovog tela, a tiču se i građana Dimitrovgrada, rekao je za Radio televiziju Caribrod, predsednik opštine Vladica Dimitrov. Dimitrov se osvrnuo i na trenutnu epoidemiološku situaciju u opštini.

Epidemiološka situacija u opštini Dimitrovgrad se komplikuje i nije dobra, rekаo je na početku svog izlaganja, predsednik Opštine Vladica Dimitrov. Sutra ili prekosutra održaćemo i sednicu Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Primećen je i veći broj obolelih u Osnovnoj školi, i to i nastavnika i učenika. Ipak, još uvek nisu ispunjeni parametri za prelazak na onlajn nastavu, koji su raspisani od strane instituta Batut. Ima i učenika koji se ne javljaju lekaru, sede kući, a imaju simptome virusa, kaže Dimitrov.

Biće još nekih mera, a sagledaćemo i situaciju u predškolskoj ustanovi, istakao je Dimitrov.

Kovid ambulanta i dalje radi samo preko dana, jer je broj pacijenata koji se javljaju tokom noći i dalje nizak. Trenutno na lečenju u Pirotskoj bolnici su četiri pacijenta i oni su u stabilnom stanju. Još jednom ponavljam da trenutno ne razmišljamo o uvodjenju vanredne situacije, ali pratićemo stanje na terenu. Ako se epidemiološka slika i narednih dana pogoršava, jedna od opcija je uvođenje vanredne situacije, zaključio je Dimitrov.

B.L.

foto: RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.