ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DIMITROV NAJAVIO IZMENE U NAČINU RASPODELE SREDSTAVA ZA ENERGETSKU SANACIJU ZGRADA

Sredstva za sufinansiranje aktivnosti energetske sanacije za stambene zgrade i porodične kuće biće razdvojena, uz izradu pravilnika o načinu raspodele sredstava, izjavio je predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Danas je održana redovna sednica Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad. O nekim temama koje su razmatrali članovi veća, kao i još nekima, koje su po njemu važne za građane, govorio je na konferenciji za novinare predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Na dnevnom redu današnje sednice opštinskog veća uglavnom su bila organizaciona pitanja, a razmatrani su i zahtevi građana i mesnih zajednica, o čemu će oni uredno dobiti odgovore rekao je Dimitrov i ipak izdvojio jednu tačku sa današnje sednice.

Ono što je itekako važno, mada nije bilo na dnevnom redu današnje sednice, je nekoliko tema kojima se bavimo ovih dana.

Manjkavosti tog konkursa su kasnije uočene, a išlo se sa tim da se konkurs raspiše iako smo znali da će doći do nekih izmena. Na sledećoj sednici usvojićemo pravilnik o raspodeli, pri čemu će biti razdvojena sredstva za stambene zgrade i porodične kuće.

I ove godine biće obezbeđena sredstva iz Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, koja će biti usmerena ka stambenim zgradama, a biće korišćena za rekonstrukciju krovova, stepeništa, oluka i svega onoga što je finansirano i prethodne dve godine. U tom finansiranju Opština učestvuje sa 50 posto sredstava, zaključio je Dimitrov.

B.L.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *