DIMITROV: MNOGO KORISTI ZA DIMITROVGRAD NAKON POSETE DVA PREDSEDNIKA

  • Među važnijim temama, koje su pokrenute tokom posete predsednika Srbije i Bugarske Dimitrovgradu, – uređenje prilaza i prostora oko Pametnika na Neškovom visu i status medija na bugarskom jeziku, izjavio predsednik opštine Vladica Dimitrov.

      Predsednici Bugarske i Srbije Rumen Radev i Aleksandar Vučić su u pratnji ambasadora Bugarske u Beogradu Radka Vlajkova i predsednika Opštine Dimitrovgrad Vladice Dimitrova, posetili Pametnik na Neškovom visu, gde su sahranjeni bugarski i srpski vojnici, poginuli 1885. godine u srpsko-bugarskom ratu. Pri poseti Pametniku, imao sam priliku da sa dvojicom predsednika, razgovaram o uredjenju ovog istorijskog objekta, veoma važnog za Opštinu Dimitrovgrad, rekao je Dimitrov.

 

Tokom posete Dimitrovgradu predsednici Vučić i Radev susreli su se sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine iz svih krajeva Srbije. Dva predsednika donela su konkretne odgovore i inicijative usmerene na poboljšanje statusa i bolju realizaciju ustavom garantovanih prava Bugara u Srbiji. Među temama je bio i status medija na bugarskom jeziku, rekao je predsednik Opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov.

 

foto i video: Danijel Zarkov, Ambasada Bugarske/Embassy of the R Bulgaria in Belgrade

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons