ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DESETORO UČENIKA IZ DIMITROVGRADA OSTVARILO PLASMAN ZA REPUBLIČKO ŠKOLSKO TAKMIČENJE U ATLETICI

Okružno i međuokružno školsko takmičenje u atletici održano je u petak 10. maja na gradskom stadionu u Pirotu. Dimitrovgradsku osnovnu školu “Hristo Botev” na takmičenju je predstavljalo 14-oro učenika osnovne, a Gimnaziju “Sveti Kirilo i Metodije”, njih šestoro. Ukupno desetoro njih ostvarilo je plasman za republičko školsko takmičenje, koje će biti održano krajem maja u Novom Sadu, rekla je za Radio-televiziju Caribrod, Jelena Petrović, nastavnica fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u dimitrovgradskim školama.

Najuspešnija na pomenutom takmičenju bila je učenica šestog razreda, Lana Petrović, koja je nastupila u disciplini – skok uvis, i preskočila 140 cm, što je trenutno najbolji rezultat u Srbiji u toj disciplini i u njenoj konkurenciji. Što se tiče srednjoškolaca, boje dimitrovgradske Gimnazije na republičkom školskom takmičenju u Novom Sadu braniće Jana Borisov.

Dimitrovgradski osnovci će se na državnom nivou, osim u atletici, takmičiti u još dva sporta, dodala je Petrović.

Svas ova takmičenja su prilika za učenike da pokažu svoje sposobnosti, ali i da se druže. Pored truda, upornosti i posvećenosti, učenicima je potrebna i podrška trenera kao i neizostavna tehnička i finasijska podrška Sportskog saveza, dodala je Petrović.

D.V.

video: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *