ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DEONICA AUTOPUTA KROZ GRDELIČKU KLISURU BEZBEDNA ZA SAOBRAĆAJ

        Kako bi javnost bila istinito informisana povodom spekulacija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a koje dovode u pitanje bezbednost novootvorene deonice autoputa kroz Grdeličku klisuru, Koridori Srbije obaveštavaju javnost o sledećem:

Svakodnevno se vrše merenja i stalan monitoring stabilnosti i pomeranja svih kosina, odnosno potpornih konstrukcija. Redovna merenja ukazuju na to da su sve kosine stabilne.

Na fotografiji koja se deli na društvenim mrežama, a na kojoj je prikazana Kosina 2, postavljena je zaštitna mreža u septembru 2018. godine i od tada se nije pomerila. Upravo iz razloga bezbednosti i dodatne stabilizacije, izgrađena je i zaštitna galerija ispred pomenute kosine.
Kao što je ranije najavljeno, radovi na dodatnoj stabilizaciji kosina neće uticati na bezbedno odvijanje saobraćaja.

Koridori Srbije ovim putem još jednom apeluju da se ovakve dezinformacije ne šire u javnosti kako učesnici u saobraćaju, uključujući i strane državljane, ne bi bili dovedeni u zabludu da pomenuti autoputni pravac nije bezbedan.

Još jednom napominjemo da je pomenuta deonica Južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru sigurna i bezbedna za odvijanje saobraćaja.

                                                                                                                                                                                                                                     Sektor za komunikaciju i odnose s javnošću Koridora Srbije

 

foto: arhiva RT Caribrod

One thought on “DEONICA AUTOPUTA KROZ GRDELIČKU KLISURU BEZBEDNA ZA SAOBRAĆAJ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *