ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DANI KOŠARKE U DIMITROVGRADU

Tradicionalna manifestacija Dani košarke biće organizovanа u petak 6-og i subotu 7-og avgusta na otvorenom košarkaškom terenu u Sportskom centru Park. I ove godine u okviru Dana košarke biće održani basket turnir za mlađe kategorije i seniore, takmičenje u šutiranju trojki, kao i tradicionalni susret Stari – Mladi.

Posle godinu dana pauze zbog pandemije korona virusa, tradicionalna manifestacija Dani košarke biće održana tokom vikenda. Član Upravnog odbora Košarkaškog kluba Dimitrovgrad, Delča Gigov ističe da je za klub veoma važno što će se ova manifestacija održati tokom vikenda, iako je nije bilo u godini kada je klub slavio jubilej 75 godina postojanja i rada.

Program manifestacije biće sličan kao i prethodnih godina. Uz tradicionalnu utakmicu bivših i sadašnjih igrača kluba Stari-mladi, biće održano najatraktivnije takmičenje u šutiranju trojki, kao i basket turnir za seniore i dečake rođene 2007me godine i mlađe.

Pobedniku basket turnira pripašće nagrada od 30, drugoplasiranoj 20, a trećeplasiranoj ekipi 10 hiljada dinara. Kod pionira nagrade će biti u vidu sportske opreme, dok će u šutiranju trojki nagradni fond zavisiti od broja prijavljenih trojkaša, pa će pobednik dobiti 60, drugoplasirani 30, a trećeplasirani 10 odsto od uplate.

Po tradiciji susret starih i mladih, koji je bio inicijalna kapisla za organizovanje manifestacije Dani košarke, biće održan uoči finala u basket turniru, drugog takmičarskog dana, u subotu, posle 21, a nakon finala seniora biće proglašeni pobednici i spuštena zavesa na još jedno izdanje ovog svojevrsnog praznika kraljice igara u Dimitrovgradu.

Oganizator manifestacije je Košarkaški klub Dimitrovgrad, uz podršku Sportsko-turističkog centra Caribrod i pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad, a medijski sponzor je Radio Televizija Caribrod.

D.J.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *