ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

“DANI CARIBRODSKE ŠUŠENICE” TOKOM VIKENDA U DIMITROVGRADU

Sedma gastro-turistička manifestacija „Dani Caribrodske šušenice” u Dimitrovgradu, biće organizovana u subotu i nedelju, 18. i 19. novembra. I ove godine manifestacija će biti održana u hali u Sportskom centru Park i u Balkanskoj ulici.

Direktor Turističke organizacije „Caribrod” Vasil Andrejev izjavio je za Radio-televiziju Caribrod, da će u sportskoj hali biti izlagači šušenica, mesnih i mlečnih prerađevina, vinarije i destilerije, a u Balkanskoj ulici biće izloženi suveniri, prerađevine od voća i povrća, ajvar, ljutenica, džemovi, zemljane posude, tekstil i dr. Manifestaciju će pratiti bogat kulturno-umetnički program u kojem će nastupiti Kulturno-umetničko društvo „Caribrod”, Muzički centar Klemenović i trubači, a planirano je da u subotu od 18 časova, u centru grada, koncert održi, estradni umetnik Dragan Kojić Keba. Promoteri manifestacije biće poznati kuvari Stambol Geštamov i Ivan Zvezdev iz Bugarske, koji će oceniti čija je šušenica najukusnija i realizovati radionicu kuvanja sa decom.

Prema rečima Andrejeva očekuje se učešće oko 300 izlagača na 700 m2 izlagačkog prostora. Ove godine učešće je potvrdilo sedamdesetak proizvođača šušenice, od kojih je preko 20 iz Dimitrovgrada, a očekuje se i veliki broj posetilaca iz Srbije i Bugarske. Manifestaciju „Dani Caribrodske šušenice” organizuje Turistička organizacija „Caribrod” uz podršku Opštine Dimitrovgrad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *