DANAS SU POTPISANA TRI UGOVORA ZA REHABILITACIJU POSTOJEĆIH DRŽAVNIH PUTEVA U ZONI NOVOOTVORENOG ISTOČNOG KRAKA KORIDORA 10, SAOPŠTENO JE IZ SEKTORA ZA KOMUNIKACIJE I ODNOSE S JAVNOŠĆU KORIDORA SRBIJE

Danas su potpisana tri ugovora za rehabilitaciju postojećih državnih puteva u zoni novootvorenog istočnog kraka Koridora 10, saopšteno je iz sektora za komunikacije i odnose s javnošću Koridora Srbije.

Ugovori su potpisani između Koridora Srbije kao investitora i Izvođača radova – JV Trace Group Hold i Trace Srbija a.d. Niš. Koridori Srbije d.o.o. su, shodno sporazumu sa Javnim preduzećem “Putevi Srbije”, obezbedili sredstva za projektovanje i izvođenje radova i preuzeli obavezu rehabilitacije ukupno 70,06 km postojećih državnih puteva, grupisanim u 3 celine.

Među ukupno 17 deonica i poddeonica, na kojima je predviđena rehabilitacija, su i deonice na teritoriji opštine Dimitrovgrad, deonicе državnog puta 221, Slavinja – Izatovci dužine 6 kilometara i Protopopinske vodenice – Smilovci, dužine 2 kilometra 243 metra, zatim deonica državnog puta 223 od sela Trnski Odorovci do  Sukova – u dužini od 10,08 kilometara i deonica od Dimitrovgrada do ukrštanja sa lokalnim putem za selo Verzar, u dužini od 7,86 kilometara.

Radovi ukupne vrednosti blizu 20 miliona evra biće finansirani iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj i budžeta Republike Srbije, a rok za izgradnju je 18 meseci.

Rehabilitacijom ovih deonica biće unapređena postojeća putna mreža i obezbeđeni uslovi za brži ekonomski rast i razvoj turizma u ovom delu Srbije.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.