ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DANAS POČELA VAKCINACIJA PROTIV COVIDA U DIMITROVGRADU!

U Domu zdravlja u Dimitrovgradu danas je počela imunizacija protiv virusa Covid 19 za građane, koji su se prijavili putem internet portala e-uprava.

Tokom prošle nedelje u Dimitrovgrad su stigle vakcine protiv Covida 19, kojima su vakcinisani korisnici i radnici Doma za stare, kao i zaposleni u dimitrovgradskom Domu zdravlja. A juče su u Dom zdravlja u Dimitrovgradu stigle i vakcine kineskog proizvođača ,,Sinofarm”, namenjene građanima, koji su se za vakcinaciju prijavili preko portala e-uprava i izjasnili se za kinesku ili vakcinu bilo kojeg proizvođača. 72-oje dimitrovgrađana je juče dobilo pozive, da danas dođu u Dom zdravlja i prime vakcinu. Tek potpisivanjem zahteva, građani daju svoju saglasnost da prime vakcinu, rekao je Robert Petrov direktor Doma zdravlja.

Na putu do Doma zdravlja, pitali smo naše sugrađane, da li žele da se vakcinišu i da li je po njihovom mišljenju imunizacija korisna.

Vakcinacija se vrši na punktu u Domu zdravlja, na spratu, kod ulaza za laboratoriju. Svi građani, koji su zainteresovani za imunizaciju protiv COVIDa 19, mogu podneti zahtev za interesovanje putem portala e-uprava, ili to neko može učiniti umesto njih. Svi koji nisu u mogućnosti da se prijave putem portala, mogu to učiniti putem call centra na broj 0800 222 334 ili na broj opštinskog call centra 361-100.

M.M.

foto: Marko Todorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *