ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DANAS JE ZASEDAO OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

              Na zahtev sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, odelenja u Pirotu, danas je zasedao opštinski štab za vanredne situacije koji je doneo određene zaključke o stanju spremnosti i pripremi svih subjekata na teritoriji opštine Dimitrovgrad za predstojeći zimski period i njiho delovanje za vreme nepovoljnih zimskih uslova. Govoreći o donetim zaključcima, predsednik opštine i komandant štaba za vanredne situacije Vladica Dimitrov kaže, da je sve u cilju blagovremene pripreme za predstojeću zimu. Na osnovu donetih zaključaka, svi sistemi na teritoriji opštine u obavezi su da preduzmu preventivne i operativne mere u skladu sa svojim zakonskim obavezama i ovlašćenjima.

Donet je i zaključak o prioritetnim putnim pravcima na teritoriji opštine. Tako će putevi prvog, drugog i trećeg reda imati prioritet u čišćenju tokom zimskih meseci, što do sada nije bilo slučaj, naglašava Dimitrov.

Na današnjoj sednici opštinskog štaba za vanredne situacije doneti su i zaključci u vezi pružanja zdravstvene zaštite stanovništvu koje je udaljeno od gradske i seoske sredine. U vanrednim zimskim uslovima biće sagledana i poljoprivredna domaćinstva.

 

 

foto i video: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *