Dan počeo gore nego juče: Beograd krcat, hitna vozila i do Požarevca

Hitna pomoć cele noći razvozila kovid pacijente u okolne gradove jer je Beograd krcat. Pelemiš upozorava da bi mere trebalo pooštriti odmah. Štab zaseda sutra. Član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je juče da je zdravstveni sitem pred pucanjem. Beograd je, kao najveće žarište, izgleda popunio sve kapacitete pa su pacijenti prevoćeni čak do Požarevca.

Kako je navedeno iz Hitne pomoći, pacijenti sa sumnjom na COVID-19 prevoženi su i do Smederevske Palanke, Smederava i Požarevca. Juče je u Srbiji registrovano preko pet ipo hiljada novozaraženih, a dan je počeo takođe sa izveštajem iz Hitne pomoći, odakle je tada rečeno da su cele noći prevozili kovid pacijente.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, koju suu gotovo svi relevantni stručnjaci najavljivali, zakazana je hitna sednica Kriznog štaba za petak u devet časova. Prema pisanju medija, na stolu su tri nove mere. „Mnogo pre 1. decembra, već danas ili sutra, moramo da analiziramo, i to ne efekte mera, nego epidemilošku situaciju, i ako ne vidimo poboljšanje, da odmah pooštrimo mere“, rekao je Pelemiš za Večernje novosti.

Zaoštravanje mera, piše danas list, moglo bi da znači dodatno skraćivanje radnog vremena ugostitelja i trgovaca, preorijentaciju na rad od kuće, ograničenje broja ljudi u javnom prevozu i povećanje distance. To bi onda značilo da u lokalima mora da se obezbedi više od sadašnja četiri metra kvadratna po čoveku.

b92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons