ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

DAN BORCA OBELEŽEN U SELU PETRLAŠ

Četvrti jul – Dan borca, se u nekadašnjoj državi Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji obeležavao i na ovim prostorima. Pre pedesetak godina jedna od najmasovnijih proslava, povodom ovog praznika održavala se u selu Petrlaš. Meštani ovog sela i ljudi poreklom iz ovog kraja, na inicijativu Opštinske organizacije SUBNORa, sinoć su, u navečerje praznika nastavili tradiciju, koju su prošle godine obnovili.

Prisutne, među kojima je bio i koоrdinator SUBNORa za Pirotski okrug Milan Stojanović, delegacija Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije, kao i predstavnici SUBNORa Pirota, najpre je je pozdravio predsednik Opštinske organizacije SUBNORa, Sefko Bašić.

Prisutnima se obratio i predsednik Opštinskog odbora SPSa, Elenko Petrov.

U ime SUBNORa, prisutne je pozdravio i Milan Stojanović istakavši važnost kulture sećanja.

Delegacije prisutnih gostiju položili su vence u čast palim borcima na spomen česmi . U selu Petrlaš, gde su prisutvovali i predstavnici rukovodstva Mesne zajednice zapaljena je i tradicionalna logorska vatra i povelo trdicionalo kolo, što je tradicija koja se decenijama povodom četvrtog jula održavala u ovom selu povodom ovog praznika. Ove godine nije izostao i vatromet.

foto album: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1058465246281037&type=3

B.L.

foto i video: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *