DAČIĆ: OD SUTRA U PONOĆ ZA MAĐARSKU POTREBNA DVA NEGATIVNA PI-SI-AR TESTA

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su granice Bosne i Hercegovine i Bugarske u ovom momentu otvorene za građane Srbije dok, kako kaže, Mađarska sutra u ponoć uvodi novu meru – dva negativna pi-si-ar testa u poslednjih pet dana.
„Svi koji imaju takve negativne testove mogu da prođu bez problema, uz naravno da prođu pregled, jer ako imaju simptome ne mogu da pređu mađarsku granicu“, istakao je Dačić za televiziju B92.

Naveo je da oni koji nemaju negativne testove moraju na pregled, a potom i u izolaciju – samoizolaciju ili karantin od 14 dana.

Kako objašnjava, oni mogu u roku od 48 sati da opet urade testove i da, ako su oba negativna, prođu dalje. To, dodaje, ne uključuje tranzit i da oni koji tranzitiraju treba da se najave.

Što se tiče putovanja u Grčku, Dačić navodi da i dalje nema ničeg novog.

„Nemamo najavu da će se desiti promena. Ono o čemu ljudi pričaju, da se može ući sa negativnim testom, tačno je, ali samo za članice EU, ne za druge zemlje“, objasnio je Dačić i dodao kako se pominje 1. avgust kao „verovatno sledeći datum kada će biti “apdejtovanje“ podataka“. (Tanjug)

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons