ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

CRNA GORA OTVARA GRANICU SA SRBIJOM

Direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša je izjavio da Crna Gora u subotu, 15. avgusta, otvara granicu sa Srbijom, prenose nacionalni mediji.

“Sutra se otvara granica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Makedonijom”, rekao je Mugoša u jutarnjem programu televizije Vijesti. Kako je naveo, za ulazak u Crnu Goru najverovatnije će biti potreban PCR negativan test ili serološki test. Prema njegovim riječima, odlučeno je da se granice otvore na zahtev turističke privrede. “Vidimo da se situacija sa Srbijom poboljšava, što znači da se izjednačava kriva”, pojasnio je Mugoša. On je rekao da je Crna Gora ušla u fazu kojoj je i dalje visoka lokalna transmisija, ali je potpuno kontrolisana.

Crnogorsko nacionalno koordinaciono telo svakog petka donosi odluku o ažuriranju liste zemalja čiji građani i pod kojim uslovima mogu da uđu u Crnu Goru.

Ta država je granice zatvorila nakon proglašenja epidemije koronavirusa, da bi ih početkom juna otvorila za zemlje koje imaju stopu obolevanja manju od 25 obolelih na 100.000 stanovnika. Vlada Crne Gore 30. juna saopštila je da otvara granice za građane država Evropske unije i to bez ikakvih dodatnih uslova.

rtrs.tv

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *