COVID 19: DNEVNI IZVEŠTAJ ZZJZ PIROT 19. 22.10.2020.g. PIROTSKI OKRUG

          Od početka epidemije do 22.10.2020.g. na području okruga ukupno је uzorkovanо 3943 brisеva na RT-PCR. Danas, 22.10.2020. uzorkovano je i poslato 16 briseva u laboratoriju “VATRENO OKO “ u Nišu.

Na dan 21.10.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 11 uzorka, I svi su NEGATIVNI.

        Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas laboratorijski su potvrđene 384osobe: u Pirotu 260, Babušnici  38, Beloj Palanci  82; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas registrovano je 28 umrlih lica sa područja okruga.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 227 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-149, Bela Palanka-62, Babušnica-13 i Dimitrovgrad –3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (13 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA I NESTABILNA. Registruju se  POJEDINAČNI SLUČAJEVI. Epidemiološkim ispitivanjem pozitivnih osoba otkrivaju se i oboleli članovi porodica. Povećava se broj pregleda u COVID ambulantama u okrugu.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se tri osobe od kojih je jedna sumnja na COVID-19.

 Uzimajući u obzir pogoršanje epidemiološke situacije u R Srbiji, POTREBNO JE DOSLEDNO POŠTOVATI  MERE PREVENCIJE,  naročito u zdravstvenim ustanovama, školama, vrtićima, firmama, fabrikama, javnim ustanovama…

PROSLAVE I OKUPLJANJA VEĆEG BROJA LJUDI U ZATVORENOM PROSTORU NOSE VISOK EPIDEMIOLOŠKI RIZIK ZA PRENOŠENJE VIRUSA!!!

                                                                                            Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

                                                                                                   Zavod za javno zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons