ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA OBAVESTILA JE BUGARSKE DRŽAVLJANE DA NA DAN IZBORA MOGU OSTVARITI PRAVO GLASA NA IZBORIMA ZA ČLANOVE EVROPSKOG PARLAMENTA IZ REPUBLIKE BUGARSKE

                     Centralna izborna komisija obavestila je bugarske državljane, koji imaju pravo glasa, a nisu podneli zahtev za glasanje van zemlje, da na dan izbora, 26. maja 2019. godine mogu ostvariti pravo glasa na izborima za članove Evropskog parlamenta iz Republike Bugarske, na odgovarajućoj lokaciji u izbornoj jedinici van zemlje, ukoliko na uvid dostave lični dokument i izjavu biračkoj komisiji.

Centralna izborna komisija je odredila lokacije, na kojima će biti formirane izborne sekcije van zemlje, a bugarski državljani u Srbiji moći će da glasaju u ambasadi Bugarske u Beogradu i u Generalnom konzulatu u Nišu.

Poznati dimitrovgradski MMA borac Toni Markulev je za radio-televiziju Caribrod objasnio kakav je njegov izbor, i pozvao građane Dimitrovgrada, koji imaju bugarsko državljanstvo da u nedelju iskoriste svoje pravo i da glasaju.

 

 

foto: Milan Ilijev

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *