CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA BUGARSKE OBJAVILA REZULTATE NA OSNOVU 100 ODSTO OBRAĐENIH ZAPISNIKA. U NEDELJU DRUGI KRUG PREDSEDNIČKIH IZBORA

Centralna izborna komisija sinoć je objavila rezultate predsedničkih i parlamentarnih izbora u Bugarskoj, na osnovu obrađenih 100 odsto zapisnika sa biračkih mesta.

Prema ovim rezultatima, predsednik Bugarske biće izabran u drugom krugu, pošto je sadašnji predsednik Rumen Radev, na izborima 14. novembra, osvojio 49,42 odsto glasova, a Anastas Gerdžikov – 22,83 odsto glasova birača. Ova dvojica kandidata idu u drugi krug, koji će biti održan u nedelju, 21. novembra. I u drugom krugu predsedničkih izbora bugarski državljani u Dimitrovgradu moći će da glasaju u prostorijama Kulturno-informativnog centra Caribrod.

Politička grupa „Nastavljamo promene“ osvojila je najveći broj glasova na parlamentarnim izborima. Konačni rezultati pokazuju da su oni osvojili 25,67 odsto glasova. Koalicija GERB – SDS je na drugom mestu sa 22,74 procenta, a DPS je osvojila 13 odsto glasova birača. Bugarska socijalistička partija ima 10,21 odsto, a stranka „Postoji takav narod“ je peta sa 9,52 odsto glasova birača. U 47. saziv Narodne skupštine Bugarske ulaze i „Demokratska Bugarska“ sa 6,37 i „Preporod“ sa 4,86 odsto osvojenih glasova.

foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.