CARINICI NA PRELAZU GRADINA SINOĆ SU U SARADNJI SA POLICIJOM, SPREČILI JEDNU ČETVOROČLANU PORODICU DA PREKO GRANICE PRENESE VIŠE OD 100.000 NEPRIJAVLJENIH FUNTI

Carinici na prelazu Gradina sinoć su u saradnji sa policijom, sprečili jednu četvoročlanu porodicu da preko granice prenese više od 100.000 neprijavljenih funti.

Neprijavljene funte su pronađene u stvarima putnika, čak i na neočekivanim mestima, u vekni hleba, u kesici čipsa, pakovanjima vlažnih maramica, kuhinjskih krpa, pampers pelena, pa i u deterdžentu za pranje veša.

Prekršaj je otkriven u audiju britanskih registarskih oznaka, kojim je ka Turskoj putovala četvoročlana porodica britanskih državljana. Novac je najpre pronađen u kesi sa hranom, u vekni hleba. Zatim su sakrivene funte pronađene i u kesici čipsa i ostalim stvarima.

U prtljagu je otkriveno ukupno 101.705 funti, da bi potom u torbici 46-godišnjeg vozača carinici pronašli još 6.650 evra.

Svakom članu porodice vraćen je iznos u protivvrednosti od 10.000 evra (ukupno 40.000 evra), dok je ostatak od 71.555 funti zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

foto: https://www.carina.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons