ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

CARINICI NA GRADINI OTKRILI VEĆU KOLIČINU ZLATA I INVESTICIONIH PLOČICA

Na graničnom prelazu Gradina, carinici su prethodnih dana u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja zlatnog nakita i investicionih pločica.

Tokom vikenda, 23. decembra, kod jedne petočlane porodice otkriven neprijavljeni nakit, težak skoro 1,2 kilograma i vredan gotovo 7,3 miliona dinara. Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao audi Q7 inostranih registarskih oznaka, kojim je bračni par sa troje dece putovao iz Nemačke ka Bugarskoj. Kako vrednost krijumčarenog zlata prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka zadržan je automobil čija je vrednost procenjena na oko 800.000 dinara.

Dan ranije, 22. decembra, carinici su na istom prelazu sprečili pokušaj krijumčarenja devet zlatnih pločica različite gramaže, ukupne težine od skoro 150 grama, čija je vrednost procenjena na preko milion dinara, koje su bile sakrivene ispod suvozačkog sedišta. Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil tojota verso strane registracije, kojim je jedan bračni par putovao na relaciji Turska – Velika Britanija.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da je najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i tako spreče mogućnost da im one budu privremeno ili trajno oduzete. To se odnosi kako na lični nakit koji putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića.

foto: Uprava Carina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *