ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

BUTIK PIĆA I CIGARETA NA TOČKOVIMA

Kako je bračni par zamislio da preko nekoliko granica neopaženo prođe krijumčareći mnoštvo žestokih pića, cigareta, nargila i aroma za njih – samo je njima znano. Da svoj naum i ostvare omeli su ih 8. novembra 2020. godine carinski i policijski službenici na prelazu Gradina.

Prekršaj je otkriven kada je oko dva sata posle ponoći za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao putnički kombi mercedes francuskih registarskih oznaka.

Njime je iz Turske ka Francuskoj putovao pomenuti bračni par francuskih državljana turskog porekla, tvrdeći da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi trebalo prijaviti za carinsku kontrolu.

Tokom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, najpre je ispod sedišta kombija i u koferima sa garderobom pronađeno preko 1.000 paklica cigareta ”Marlboro”, ”Camel” i aroma za nargile ”Al Fakher” i ”Balli”.

Daljom kontrolom su ispod sedišta i u ručnom frižideru carinici zatekli čak 40 flaša viskija, votke i mnogih drugih žestokoh pića, kao i 24 nargile ”Adnan Alrasid” i ”Hookah”.

Među pićima su dominirali burbon i viski – čak 30 flaša raznih poznatih marki ”Jack Daniels”, ”Ballantines”, ”Chivas Regal”, ”Red Label”, ”Grants”, ali je pored toga, otkriveno i 10 flaša francuskog konjaka ”Hennessy”, nemačkog likera ”Jegermajster” i švedske ”Absolut vodke”.

Sva neprijavljena roba otkrivena u prekršaju privremeno je zadržana do okončanja prekršajnog postupka, pa su se tako pored luksuznih alkoholnih pića, cigareta i aroma za nargile, među zaplenjenom robom našla i 24 nargila ćupa.

izvor: https://www.carina.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *