ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

BUGARSKI PREDSEDNIK RADEV SASTAO SE SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE I PREDSEDNIKOM SO DIMITROVGRAD

Predsednik Republike Bugarske Rumen Radev razgovarao je u petak u Sofiji sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim i predsednikom Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoranom Đurovim, o aktuelnim pitanjima vezanim za bugarsku nacionalnu manjinu u Dimitrovgradu.  

Tokom razgovora Radev je naglasio odlične utiske iz zvanične posete Republici Srbiji 2018. godine, koja se dogodila na poziv predsednika Aleksandra Vučića. Tokom posete, dvojica predsednika bila su u Dimitrovgradu, gde su se sastali sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine.

„Vaša poseta je dala izrazito pozitivan podsticaj za rešavanje pitanja koja su u interesu bugarske zajednice u Dimitrovgradu i doprinose razvoju naših bilateralnih odnosa“, rekli su predsednik opštine i predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad. Njih dvojica su ukazali na potrebu nastavka ove plodne saradnje sa predsedničkom institucijom i izrazili spremnost za još intenzivnije kontakte.

„Voleo bih da Bugari u Srbiji uvek budu veza i duhovni most u razvoju odnosa naše dve zemlje, jer saradnja bliskih i susednih zemalja postaje sve važnija“, naglasio je bugarski predsednik. „Oslanjamo se na posvećenost srpskih vlasti i lično predsednika Vučića da država i dalje pruža uslove za ostvarivanje političkih, kulturnih i obrazovnih prava bugarske nacionalne manjine u skladu sa najboljim evropskim praksama“, dodao je Radev.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *