BUGARSKA, RUMUNIJA I GRČKA PODRŽAVAJU SRBIJU NA PUTU KA EVROPSKOJ UNIJI

     Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom vikenda bio domaćin sastanka sa premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke, Bojkom Borisovim, Mihaijem Tudoseom i Aleksisom Ciprasom na kojem se razgovaralo o približavanju Srbije Evropskoj uniji. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da su premijeri Bugarske, Grčke i Rumunije u Srbiju doneli evropski duh i zahvalio im što podržavaju Srbiju na evropskom putu.

S druge strane, premijer Bugarske Bojko Borisov poručio je zvaničnicima Evropske unije da će sa Srbijom, Rumunijom, Grčkom i njegovom zemljom imati bezbedan i predvidiv Balkan, koji neće praviti probleme. Borisov je ocenio da je sada trenutak da se ostvari povezanost na Balkanu i da su se balkanski lideri odlučili da se fokusiraju na infrastrukturne projekte.

Posle završetka sastanka srpskog predsednika sa premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i njegov bugarski kolega Ivajlo Moskovski potpisali su Memorandum o saradnji o smanjenju tarifa za roming elektronskih komunikacionih usluga između dve zemlje.

 

foto: www.24chasa.bg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons