ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

„BRZINOM DO ZVEZDA“ 3. JUNA U SELU TRNSKI ODOROVCI

U selu Trnski Odorovci 3. juna će biti održane kvalifikacije za atletsko takmičenje u okviru projekta „Brzinom do zvezda“. Pored škola iz 17 beogradskih opština u projektu učestvuju osnovne škole iz još 26 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i Dimitrovgrad.

Cilj projekta „Brzinom do zvezda“ je da doprinese razvoju atletike u osnovnim školama i aktivnijem i zdravijem životu kod dece. Projekat se realizuje u saradnji sa lokalnim samoupravama i atletskim klubovima. Misija projekta je borba protiv negativnih pojava i uticaja u sistemu školskog i dečijeg sporta, ističe Nemanja Ilić, koordinator i idejni tvorac projekta.

Ova interesantna priča počela je davne 2006. godine i uspešno traje svih ovih godina.  

U takmičenju učestvuju učenici trećeg i četvrtog razreda iz preko 40 gradova i opština u Srbiji, ističe Ilić.

Takmičenje za učenike iz Babušnice, Pirota, Vlasotinca i Dimitrovgrada, biće u selu Trnski Odorovci.

Po 8 najboljih devojčica i dečaka učestvovaće u finalu takmičenja, 16. juna u Beogradu. Najuspešnije učesnike u finalu očekuju vredne nagrade – atletski kampovi, putovanja, kompjuteri, mobilni telefoni, televizori, najavljuje Ilić.

Generalni pokrovitelj projekta je kompanija Telenor, a sprovode ga Asocijacija za školski sport i grad Beograd, uz podršku Srpskog Atletskog Saveza.

D.V.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *