Uncategorized

Boban Birmančević: “Zelenović u ovim teškim vremenima skuplja jeftine političke poene”

Posebno sam  zahvalan  medicinskom osoblju, MUP-a, vojsci Srbije kao i svim privrednicima, aktivistima i volonterima koji svojim delovanjem pružaju sigurnost i obezbeđuju miran san svima koji su ostali kod kuće.

Stariji od 65 godina, poštujući mere Vlade Republike Srbije, pokazali su da poštuju svoje najbliže, komšije i sugrađane, Šabac i državu Srbiju.

Izražavam zahvalnost svim sugrađanima koji su se interesovali za zdravstveno stanje našeg kolege i , pre svega, prijatelja  Aleksandra Pajića.  

Gospodin Pajić  je zbog simptoma izazavanih Korona virusom hospitalizovan  i  u stabilnom je  zdravstvenom stanju. U ovom,  za njega i njegovu porodicu teškom trenutku , iskreno ga podržavamo i želimo uspešan i brz oporavak. Ne samo njemu, nego i svim građanima, koji se sada širom Srbije bore protiv ove bolesti.  

Na prozivke onih koji izveštavaju da li je gradonačelnik Zelenović ustao na levu ili desnu nogu i da li je pogledao gore ili dole, a koji pitaju gde su članovi i poverenici SNS Šabac, odgovor je vrlo jednostavan.

Članovi SNS-a, kao i uvek do sada, nalaze se na usluzi svojim građanima. Sprovodimo sve aktivnosti koje su usmerene da pruže pomoć ljudima u skladu sa potrebama i mogućnostima.

Kao narodni poslanik, lično sam uz pomoć naših volontera u periodu od uvođenja vanrednog stanja podelio našim sugrađanima i ustanovama više  hiljada zaštitnih maski i  zaštitnih rukavica, nekoliko stotina paketa hrane, zaštitnih sredstava za dezinfekciju ruku…

Trudio sam se da pomoć stigne kako u gradsko tako i u seosko područje i najugroženijima bez obzira na stranačku, nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost.

Ove aktivnosti sprovedene su sa samo jednim ciljem, da pomognemo građanima, pri čemu ne postoji niti jedna objavljena fotografija ili video materijal kojim bi se prikupljali jeftini politički poeni. U ovom teškom vremenu naš prevashodni cilj je da pomognemo građanima, bez bilo kakvog isticanja sopstvene uloge u toj pomoći.

Ovo nije trenutak sa samohvalisanje i isticanje sopstvenih zasluga. Ovo je trenutak odbrane naroda od nevidljivog neprijatelja i mi toj borbi dajemo pun doprinos. Time se ne hvalimo, jer je sve što radimo za dobrobit naroda, pre svega naša dužnost i obaveza.

Krajnje neumesnim smatramo bilo kakvo hvalisanje zbog aktivnosti tokom vanrednog stanja i borbe protiv Korona virusa.

S druge strane, Nebojša Zelenović ne propušta priliku za skupljanje jeftinih  političkih  poena, grubo zloupotrebljavajući medije  plaćene iz budžeta grada Šapca. Ti mediji  koji su godinama potpuno nezainteresovani za aktivnosti Srpske napredne stranke, po Zelenovićevom naređenju prate svaki njegov korak ne prezajući ni od potpuno pristrasnog i neobjektivnog izveštavanja.

Ipak, jasno je da građani ne podležu Zelenovićevim manipulacijama o čemu svedoči poverenje koje nam   ukazuju, pogotovo u ovoj teškoj situaciji .

Nama je , za razliku od Zelenovića,  interes naroda i očuvanje zdravlja naših sugrađana ispred  stranačkih interesa o čemu svedoči i to što smo u potpunosti obustavili svaki vid kampanje.

Upravo to je razlog zašto se dok delimo maske, rukavice i humanitarne pakete ne slikamo.  Pomažemo svima u skladu sa mogućnostima i to ćemo raditi sve dok ne pobedimo u ovoj, po zdravlje građana Šapca i Srbije,opasnoj i teškoj situaciji.

Protivnik je ozbiljan, nikad teži, nevidljiv ali nije nepobediv. Pobedićemo ga našom slogom i solidarnošću, našom humanošću i pažnjom za sve oko nas. Pozivam građane da nastavimo da se borimo, ostanimo kod kuće, podržimo mere Vlade Republike Srbije i ne dozvolimo da svojom nepažnjom ugrozimo druge.

Foto: Youtube/Printscreen/ TV KCNZ

izvor: https://www.srbijadanas.com/vesti/info/boban-birmancevic-zelenovic-u-ovim-teskim-vremenima-skuplja-jeftine-politicke-poene-2020-04-06

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *