APELACIONI SUD DONEO PRESUDU DA OPŠTINA DIMITROVGRAD ZA BALKANSKU ULICU ISPLATI VP MORAVA OKO 62,5 MILIONA DINARA

          Na današnjoj vanrednoj sednici Opštinskog veća razmatrana je samo jedna tema – analiza presude Privrednog apelacionog suda vezano za ulicu Balkanska. Na sednici su dogovoreni koraci koje će preduzeti opština Dimitrovgrad. Privredni apelacioni sud je presudio na štetu opštine, tako da je opština dužna da Vodoprivrednom preduzeću “Morava” iz Ćuprije – izvođaču radova na rekonstrukciji Balkanske ulice iz budžeta isplati iznos od oko 62 i po miliona dinara, uključujući i zakonsku zateznu kamatu. Prema rečima predsednika opštine Vladice Dimitrova, postoje dva scenarija. „Prvi je da bude blokiran račun opštine i ja se nadam da do toga neće doći jer u dogovoru sa izvođačem imamo opciju da probamo da izmirimo dug u naredna dva do tri meseca. Ukoliko dođe do blokade, sva plaćanja iz lokalnog budžeta će stati u narednim mesecima, a to znači da zaposleni neće promati platu i što je još važnije, da neće moći da se isplaćuju socijalna davanja, rekao je Dimitrov, dodajući da na računu opštine trenutno ima 20-ak miliona, tako da ostaje da se u naredna dva meseca sakupi još 42 miliona.

 

 

VLASNICI PARCELA U RADNOJ ZONI BELEŠ IMAJU PRAVO DA POKRENU BILO KOJU PROIZVODNJU U SKLADU SA PROPISIMA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

    Predsednik opštine Vladica Dimitrov obratio se gledaocima RTC povodom peticije koju skupljaju meštani protiv izgradnje budućeg postrojenja za preradu otpadnih auto guma u radnoj zoni Beleš. Dimitrov je poručio građanima da se dobro informišu šta podpisuju, a ljudima koji nisu informisani da nemaju potrebe da nekoga uvlače u tu priču i da ne gube energiju jer niko ne može da zaustavi izgradnju pogona. Radna zona Beleš uspostavljena je 2014. godine planskom regulativom, potom je izgrađena kompletna infrastruktura sredstvima opštine i ministarstva privrede R Srbije, prodate su parcele koje su vlasništvo investitora sa kojima su potpisani ugovori da moraju da izgrade proizvodne pogone i niko u tome ne može da ih spreči jer bi to bilo protivzakonito. Vlasnici parcela imaju svo zakonsko pravo da pokrenu bilo koju proizvodnju ako poštuju propise iz oblasti zaštite životne sredine, objasnio je Dimitrov.

 

A.T.A.

foto i video: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons