ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ANTIĆ NA KORIDORU 10

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić obišao je dodatne radove koji se izvode na Južnom i Istočnom kraku Koridora 10.
Deonice autoputa E75 od Niša do makedonske granice i autoputa E80, koje se protežu do granice sa Bugarskom, tokom 2019. godine kompletno su otvorene za saobraćaj.

”Na Istočnom kraku Koridora 10, ka granici sa Bugarskom, izvode se završni radovi na izgradnji petlje Sopot, kod Pirota. Izgradnjom ove petlje dobićemo dodatni podsticaj za privredni razvoj čitave Istočne Srbije, i bolju povezanost lokalnih sredina‘’, istakao je direktor Antić.

Takođe, na području opština Niška Banja, Bela Palanka, Pirot i Dimitrovgrad rehabilituje se oko 70 km postojećih državnih puteva čime se unapređuje postojeća putna mreža koja povezuje autoput, lokalne i regionalne centre, što stvara uslove za brži ekonomski razvoj ovog kraja.
Ovom prilikom direktor Koridora Srbije sa svojim saradnicima obišao je i radove na trajnoj stabilizaciji kosine C26 na sekciji Bancarevo-Crvena Reka, čime se rešava problem najmasivnijeg klizišta na Koridoru 10.

Na oba kraka Koridora 10 završavaju se radovi na trajnoj stabilizaciji kosina, a stručni tim obavlja svakodnevna merenja i stalan monitoring stabilnosti svih kosina, odnosno izgrađenih potpornih konstrukcija.

“Južni krak Koridora 10, koji smo obišli, važan je jer povezuje sever i jug zemlje, a deonica kroz Grdeličku klisuru je najteži graditeljski poduhvat do sada izveden u Srbiji. Po najvišim standardima izgrađena su dva tunela, mostovi, dve petlje, u toku su radovi na trajnoj stabilizaciji kosina 2,3 i 4, a njihov završetak je jedan od prioriteta “Koridora Srbije“, izjavio je Antić.

Direktor Antić je prilikom obilaska Koridora 10 podsetio na snažnu podršku koju su tokom realizacije ovog prioritetnog državnog projekta pružali predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Odeljenje za odnose s javnošću Koridora Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *