ANKETA ZA MLADE DOBILA SVOJ EPILOG!

Savet za mlade opštine Dimitrovgrad sproveo je online upitnik o položaju i potrebama mladih u Dimitrovgradu. Na anketu su stigli odgovori 222 lica, starosti od 14 do 30 godina.

Online upitnik bio je otvoren od 09. do 23. oktobra i mogli su da učestvuju svi oni koji imaju između 14 i 30 godina. Anketu je izradio Savet za mlade uz podršku opštine Dimitrovgrad. Anketa je sadržala 34 pitanja, otvorenog i zatvorenog tipa, rekla je Sandra Stanimirov, predsednik Saveta za mlade.

Stanimirova kaže da su sa Jelenom Đorđević, članicom opštinskog veća, detaljno analizirale svako pitanje ponaosob i da su rezulatati ankete okačeni na sajtu opštine Dimitrovgrad. Stanimirova je izdvojila pojedina pitanja, na koja su stigli prilično interestantni odgovori.

Stanimirovu raduje i to što se u odgovorima vidi iskrenost i to što mladi priznaju da su neaktivni po pitanjima kao što je volonterski rad i samostalno zapošljavanje. Odgovori na pitanje da li sebe vide u Dimitrovgradu kroz koju godinu posebno su privukli pažnju nadležnih.

Rezulatati ovog online upitnika biće predstavljeni lokalnoj samoupravi i korišćeni za izradu budžeta opštine i za omladinsku politiku za narednu godinu. Savet za mlade tek sada planira svoje aktinovsti, a jedna od njih, koja je i realizovana je otvaranje FB stranice za mlade u Dimitrovgradu.

Svetlost dana će uskoro ugledati i klub za mlade.

Udruženje ,,Fokus Caribrod“ je jedino udruženje u Dimitrovgradu koje se bavi mladima, te se u budućnosti planira da ono proširi svoj spektar aktivnosti, dodala je Stanimirova uz zaključak da mladi u Dimitrovgradu jesu kreativni i voljni za rad, samo ih treba motivisati i pokrenuti.

M.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons