ALEKSANDAR VUČIĆ OTVORIO 30,5 KM AUTOPUTA OD PIROTA DO GP GRADINA

        U prisustvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, resorne ministarke Zorane Mihajlović i v.d. direktora Koridora Srbije Zorana Babića, danas je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano pustio u saobraćaj 30 kilometara novog autoputa na Koridoru 10 od Pirota do Dimitrovgrada. Svečanost, kojoj su prisustvovali i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov, predstavnici koridora i izvođača kao i brojni građani iz celog okruga, organizovna je na petlji Pirot istok kod Poljske Ržane.

U saobraćaj su puštene 3 deonice modernog autoputa u punom profilu – deonica od tunela Sarlaha do petlje Pirot istok, zatim Pirot istok – Dimitrovgrad, i obilaznica Dimitrovgrada.

Autoput bi za javni saobraćaj trebalo da bude otvoren u kasnim popodnevnim satima, a u narednom periodu biće nastavljeni radovi na useku Gradinje, gde će se saobraćaj odvijati levom stranom dvosmerno i novoizgrađenom devijacijom, a ovaj deo od jednog kilometra biće završen u punom profilu do kraja godine.

U zoni petlje „Dimitrovgrad istok“, kod Gradinja od puštanja deonice u javni saobraćaj do kompletiranja petlje na snazi će biti izmenjeni režim saobraćaja, što će biti regulisano vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

 

 

D.J.

foto i video: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.