60.000 neprijavljenih evra u jakni i patikama

Nakon što je tokom prošle nedelje, u dva prekršaja otkriveno ukupno 240.000 neprijavljenih evra, niz deviznih prekršaja nastavio se i tokom vikenda.

Carinici su, u saradnji sa policijom, 28. avgusta 2021. godine na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 60.000 evra koje je jedan putnik sakrio u odeću i obuću.

Neprijavljeni novac je otkriven kada se za redovnu carinsku kontrolu na izlazu iz zemlje, prijavio 23-godišnji državljanin Finske turskog porekla, upravljajući “škodom superb“ finskih registarskih oznaka.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, mladić je rekao da sa sobom nosi samo lični prtljag. Međutim, detaljnim pregledom je utvrđeno da je novac koji nije prijavio sakrio gde god je mogao. Tako su carinici gotovo 60.000 neprijavljenih evra pronašli u ličnoj torbici, u jakni, pa čak i u patikama ovog putnika.

Pošto putnik nije posedovao potvrdu o prijavi pomenutog novca na ulazu u Srbiju, vraćeno mu je 10.000 evra što je suma koja ne podleže obavezi prijavljivanja, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

izvor: https://www.carina.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons