ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

EMISIJA AKTUELNO – PITAJTE PREDSEDNIKA – ČETVRTAK 06.07.2017. NA KANALU TELEVIZIJE CARIBROD

       U četvrtak, 06-og jula na programu TV Caribrod od 20.05 minuta je emisija AKTUELNO. Gost emisije biće predsednik opštine Vladica Dimitrov, koji će odgovarati na pitanja koja se odnose na svakodnevni život građana poput- regulisanja parking prostora u gradu, radne zone Beleš, zapošljavanja, smanjenja broja zaposlenih u javnoj upravi, o odnosu vlasti i opozicije i drugo. Pitanja predsedniku opštine možete postaviti i Vi poštovani gledaoci (slušaoci) na zvaničnom sajtu RTC – www.rtcaribrod.rs. Odgovor na svako od njih potražićemo od predsednika opštine u emisiji Aktuelno u četvrtak od 20.05.

foto: RT Caribrod

9 thoughts on “EMISIJA AKTUELNO – PITAJTE PREDSEDNIKA – ČETVRTAK 06.07.2017. NA KANALU TELEVIZIJE CARIBROD

 • G-ne. Predsednice, studiram u Bugarskoj i zanima me razlog zbog kog ste ukinuli novcani prihod za studente koji studiraju u Bugarskoj t.j. pute troskove. Prvo se je novac davao na ruke, posle su trazili da otvorimo racune u bankama na kojima bi opstina prebacivala novac, a onda ste na vlast dosli Vi i sada mi moramo da gasimo te racune, sto nije besplatno.

  Reply
 • Живков Ђокица село Куса Врана

  Питање за председника општине Димитровград
  1. Када ће бити завршен пут Трнски одоровци – Куса Врана?
  2. Село Куса Врана нема сигнал мобилне телефоније. Да ли ће општина нешто предузети по том питању?

  Reply
 • Dragan Jovičić

  Da li su zaposleni u opštinskoj upravi, svim ustanovama i javnim preduzećima, korisnika budžetskih sredstava, naplatili troškove gradskog prevoza?
  Koliko to utiče na budžet opštine, njegovu realizaciju i planove za ovu godinu?

  Reply
 • Stanovnici ulice Nišava

  1. Zbog parkiranja s leve strane, u ulici Nišava koja nema trotoar, saobraćaj se odvija strogo desnom stranom tik uz ograde i kapije žitelja ove ulice. Naročito je opasan prolazak autobusa i velikih kamiona. Da li je pre ove odluke radjena procena rizika i bezbednosti stanovnika ove ulice?

  2. U ulici Nišava postoje i privatni preduzetnici kojima je ovakvim načinom parkiranja ugrožen posao. U toj ulici se nalazi i jedina mehaničarska radnja koja popravlja poljoprivredne mašine. Kako da ona nastavi svoj posao?

  3. Svi stanovnici ove ulice greju se na čvrsto goriva, drva i ugalj. Ovakvim načinom parkiranja onemogućena je dostava i istovar istih. Da li će stanovnici ulice Nišava biti kažnjavani zbog blokiranja ulice prilikom istovara ogreva?

  4. U ulici Nišava nalaze se i privatne garaže. Parkiranjem automobila sa leve strane otežan je ulazak i izlazak iz tih garaža.

  5. S leve strane ulice nalazi se zaštitna ograda. Prilikom parkiranja i otvaranja vrata, često dolazi do udaranja vrata u zaštitnu ogradu.

  6. Zašto su duž cele ulice Nišava, obeležena mesta za parkiranje s leve strane, a iza zgrade Skupštine opštine parking mesta obeležena su sa desne strane?

  Nadamo se da ćemo dobiti odgovore na ova naša pitanja, pronaći adekvatno rešenje i pozdravljamo ovakav način direktne komunikacije sa gradjanima.

  Reply
 • Игор Шукарев

  Желая да попитам докога ще се води такава дискриминациона политика срещу семейсво Шукареви,особено срещу мен Игор Шукарев.Какви необразовани и неграмотни хора работат ,а хора със магистратура седът в къщи.Многократно ми обещавахте и никога не испълнявахте.
  Даже се ядосвате когато кандидаствам и в България.Тука не давате ,за България се ядосвате.
  Какви са Ви намеренията към мен?
  Точно е че сме семейство с българско сазнание, но както виждам вече всички се кълнем в българско малцинство , българския език,българския паспорт,български коли,български универзитети,това ме радва и трябва да ни обединява че също мислиме.Но на практика нее така.

  Reply
 • Злата Шукарева

  Искам да попитам г-н кмета Владица Димитров във върска със садебните процеси на претприятието ГИД и работниците които са осъдили държавата,която е насленик на имущесвото продадено след стечайното управление.Някои градове са заставали зад своите жители и колективно са се борили и получили своите пари,нпр град Ниш,Кралево и др.
  За що опщината не се застъпи за нас, при положение че ние сме осъдили по законите на Р.Сърбия и присъдата е окончателна и извършителна.Каква е тая държава която не уважава своите закони,които тя е донела.Първи затвориха предприятията в Цариброд,а трябва ли последни да земеме парите си. Толкова много ли сме богати?

  Reply
 • Злата Шукарева

  Кога ще пуснете пътническия влак към Софиа?
  Бяхте се сабирали с БДЖ и Сърпската жележница и уж се разбрахте,но нищо не стана.Всички знаеме как е труден транспорта към България.

  Reply
 • G-ne presedniče,završila sam višu pedagošku,nisam imala mogućnost da odradim stručnu praksu u vrtiću ovde u Dimitrovgradu,predhodna vlast nije htela da me primi,pa me sad zanima pošto je sad takav zakon stupio na snagu od ove godine,ako imaš više od 30 godina nemožeš da stažiraš ni preko opštine,ni preko republike,ja spadam u tu kategoriju,imam 33 godine i neispunjavam uslov,ni jedan,a kako osoba sa 41 godinu može da stažira i obavlja tu stručnu praksu od marta,ili je to što je ona vaš partijski član a ja nisam???!Hvala.

  Reply
 • Poštovani gospodine Predsedniče,
  1. Mnogo se razlikuje zemljišno stanje na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Ranije je bile izvršena striktna kategorizacija, na njive, livade I, II, III klasa i sl. Da li znate da se čak i Smilovska jezera vode kao livade? Zašto nije uradjena opšta kategorizacija zemljišta?

  2. Zašto nisu do kraja rešeni svojinski odnosi, što se po nasledju ne sprovodi i gde nijen izvršena fizička deoba kod naslednika. Na primer, kad neko nasledi kuću ili imanje i nasledjuje trečinu, koja je fizički ti trećina?

  3. Po selima ima mnogo imovine čiji su vlasnici odavno otišli u Republiku Bugarsku. Sada bi hteli nešto da izgrade ili renoviraju neke kuće ali im se traži da pre toga izvrše uplatu celokupnog poreza od dana kada su napustili zemlju, što je stvarno nemoguće. Kako to rešiti?

  S poštovanjem,

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *