ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

12. AVGUSTA – DAN MLADIH UZ DOGAĐAJ „MLADI ZA CARIBROD, CARIBROD ZA MLADE“

Na inicijativu Ujedinjenih nacija, 12. avgust proglašen je za međunarodni dan posvećen mladima, sa ciljem da se skrenene pažnja javnosti na probleme, potrebe i potencijale mladih ljudi. Ovaj datum se širom sveta obeležava od 2000. godine.

U Srbiji se ovaj dan obeležava od 2007. godine kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta. Mladi u Dimitrovgradu će tog dana imati priliku da se upoznaju sa omladinskim organizacijama i aktivnostima u koje se mogu uključiti u narednom periodu, kaže članica Opštinskog veća Jelena Djordjević.

Mladi će imati priliku da kroz novi koncept „Održivog razvoja za sve“ prikažu njihov plan razvoja Caribroda do 2030. godine. Posebna pažnja biće posvećena ovogodišnjoj međunarodnoj temi dana mladih „Transformativni sistemi ishrane: Omladinske inovacije za zdravlje ljudi i planete“.

Nakon tribina i radionica, mladi će imati priliku za druženje na otvorenom uz muzički nastup benda „Vesko i kuriri“. Događaj će biti realizovan uz poštovanje mera koje propisuje Štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

B.L.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *