ZA IZVOĐENJE MALOG PRINCA TEATRALNA TRUPA KAMIČAK OSVOJILA TRI NAGRADE NA MEĐUOKRUŽNOJ SMOTRI AMATERSKIH POZOROŠTA U LEBANU

Na međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta u Lebanu, Teatralnoj trupi Kamičak za izvođenje Malog princa po tekstu Antoana de Sent Ekziperija, u adaptaciji Ane Petrove i režiji Borisa Lazarova., dodeljene su tri nagrade: za najbolju žensku ulogu, za režiju i druga nagrada za najbolju predstavu u celini. Prvo mesto i plasman za republičku smotru, osvojila je dečja scena Doma kulture iz Surdulice.

Teatralna trupa Kamičak iz Dimitrovgrada osvojila je tri nagrade na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorošta u Lebanu za izvođenje Malog princa po tekstu Antoana de Sent Ekziperija, u adaptaciji Ane Petrove i režiji Borisa Lazarova. Za tumačenje zmije Ana Kirov osvojila je prvu nagradu za najbolju žensku ulogu, Boris Lazarov nagrađen je za režiju i pedagoški rad sa decom, dok je predstava Mali prionc dobila drugu nagradu za najbolju predstavu u celini. Za glumce večeri sinoć su proglašene Ana Kirov za ulogu zmije i Petra Dimitrov za ulogu Malog princa, a Staša Donkov dobila je pohvalu za ulogu lisice.

Nakon uspešnog vatrenog krštenja u Lebanu, teatralnu trupu „Kamičak“ očekuje i učešće na festivalu dečjeg stvaralaštva „Lakovane cipele“ u Berkovici, 1. juna.

Posle nedavne premijere “Malog Princa” u rodnom gradu, Teatralna trupa Kamičak, koju čine devojčice osnovnoškolskog uzrasta, bila je pravo iznenadjenje u najpozitivnijem smislu i na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorošta u Lebanu.

Nagrada za najbolju žensku ulogu u konkurenciji dečjih predstava, pripala je Ani Kirov, koja je verno dočarala ulogu zmije. Kaže da joj nije bilo teško i da se potpuno uživеla u tu ulogu. Ana Kirov sinoć je proglašena i za glumicu večeri. Ttitulu glumca večeri ponela je i Petra Dimitrov, koja je zahtevnu ulogu malog princa uspešno izvela na sceni.

Predstava “Mali princ”  dobila je druga nagradu za najbolju predstavu u celini. Staša Donkov, koja je dobila pohvalu za ulogu “lisice”, kaže da je bila počastvovana što je sa rediteljem ostala na dodeli nagrada. Boris Lazarov nagradjen je za režiju i dramsko-pedagoški rad sa decom. U konkurenciji dečje scene na ovogodišnjoj smotri u Lebanu bilo je 9 predstava iz 5 okruga Jugoistočne Stbije. Već 1. juna mlade glumice teatralne trupe Kamičak očekuje još jedno gostovanje – učešće na festivalu dečjeg stvaralaštva „Lakovane cipele“ u Berkovici.

foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons