U OKVIRU OBELEŽAVANJA 140 GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA SRBIJE I BUGARSKE, AMBASADA BUGARSKE ORGANIZUJE IZLOŽBU NA KALEMEGDANU

                       Svečanim prijemom i koncertom svetski poznatog hora „Angelite“, u bugarskoj ambasadi u Beogradu obeleženo je 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Bugarske. Zvanični diplomatski odnosi između dve susedne zemlje uspostavljeni su 18. januara 1879. godine.

„Naši odnosi temelje se na zajedničkim vrednostima – slobodi, nezavisnosti, ujedinjenju u Evropskoj uniji, a vežu nas jezik, religija, demokratsko iskustvo i poštovanje prava nacionalnih manjina“, poručio je Radko Vlajkov, ambasador Bugarske u Srbiji.

Potpredsednik Skupštine Veroljub Arsić naveo je da su odnosi između dve države i dva naroda na najvišem mogućem nivou i da stalno napreduju. Tom napretku najviše doprinosi povećanje robne razmene koje će iduće godine dostići 2 milijarde evra, kao i sve bolje infrstrukturno povezivanje dve zemlje.

Povodom 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Bugarske, ambasada Republike Bugarske u Beogradu danas, u prisustvu ministara unutrašnjih poslova Srbije i Bugarske, Nebojše Stefanovića i Mladena Marinova, priređuje prigodnu izložbu u beogradskom parku Kalemegdan.

 

 

foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons