ЈАВНА РАСПРАВА ПОВОДОМ СЕДНИЦЕ СО ДИМИТРОВГРАД

Пред седницу скупштине општине, која је заказана за понедељак, данас је одржана јавна расправа, на којој су размотрене поједине теме са дневног реда скупштине. Јавној расправи присуствовао је само један грађанин.

                      По питању предлога за 5. ребаланс буџета, о коме ће одборници расправљати у понедељак, на јавној расправи је речено да је основни разлог за ребаланс законска обавеза да јавна предузећа више не могу бити индиректни корисници буџетских средстава. За ликвидацију Дирекције за изградњу и урбанизам и исплату преосталих неплаћених обавеза издвојено је 22 милиона динара, што је у ребалансу планирано као посебна ставка. Према новом Закону о организацији Општинске управе, убудуће ће управа функционисати у 11 одсека, уместо досадашњих оделења.

15211699_10211538796331406_84582081_n

                      Једини грађанин који је присуствовао јавној расправи, Слободан Кирков, поставио је питање или боље речено изразио бојазан за здравствену и општу безбедност грађана и, због изградње транзитно-прихватног центра за мигранте. Обзиром да ће се пред одборницима, поред осталог, наћи и предлог Акционог плана за унапређење положаја миграната за период до 2020. године, одговор на постављено питање дао је заменик председника општине Зоран Ђуров.

                       Седница Скупштине општине са укупно 26 тачака на дневном реду, почиње у понедељак у 10 сати уз директан пренос на РТ Цариброд.

фото: РТЦариброд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons