ПРЕДЛОГ МИНИСТАРТСВА КУЛТУРЕ ЗА СНАЖНИЈУ ПОДРШКУ ЛОКАЛНИМ МЕДИЈИМА

                 Министарство културе и информисања најавило је да ће се залагати да се изменама Закона о јавном информисању и медијима и Законом о буџету за 2018. годину обезбеде додатни трансфери локалним самоуправама за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, како би медијима било на располагању најмање један одсто буџета.

                      На основу спроведеног истраживања, Министарство је саопштило да су општине и градови Србије, ван Косова и Метохије, за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања издвојили од 0,01 до 2,81, или у просеку 0,37 одсто буџета за ову годину. Рекордер по додели новца пореских обaвезника за медије је Нови Пазар са 2,81 одсто буџета или 56,4 милиона динара.

                      Пошто су издвајања за медије у локалним самоуправама пре повлачења државе из власништва на основу Закона о јавном информисању и медијима била вишеструко већа, Министарство културе и информисања сматра да је минимум новца који треба гарантовати медијима један одсто буџета, што је троструко више од овогодишњег просека.

В.А.

фото: РТ Цариброд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons