ОПШТИНАМА КОЈЕ ПОШАЉУ НАЈВИШЕ ФИСКАЛНИХ РАЧУНА СТИЖЕ НАГРАДА! ДИМИТРОВГРАД ТРЕНУТНО ДРУГИ

Дванаест градова који скупе и пошаљу највише фискалних рачуна у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“ добиће зоне бесплатног интернета.

Овим ће се наградити најактивније локалне заједнице, а тренутно прва на листи је Бела Паланка, док за њом следе Димитровград, Бела Црква, Голубац, Пландиште, Сечањ, београдске општине Раковица и Младеновац, као и Прокупље, Босилеград и Тител.

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић каже да га радује што се његова општина налази на првом месту по броју послатих фискалних рачуна.

„Ово је одлична акција Министарства у борби против сиве економије, али је и добар показатељ да су Белопаланчани савесни и одговорни грађани, али пре свега свесни да се новац од плаћеног пореза враћа њима и улаже у развој локалне заједнице“, наводи председник општине.

Број коверти које стигну рачуна се пропорционално према броју житеља општине.

Подсетимо, интересовање за ову наградну игру је толико да су грађани почели да продају фискалне рачуне преко интернета, поклањају рачуне као рођендански поклон, али су се појавили и тапкароши који коверте, које су иначе бесплатне по поштама, продају за 50 до 100 динара по комаду. Такође, морао је да буде ограничен број бесплатних коверти, јер су у првих неколико дана разграбљене по поштама.

Сви учесници имаће шансу да освоје путовања у земљи и иностранству, аутомобиле и стан у Београду, али и да ураде нешто за своју општину или град. Број коверата које стигну рачунаће се пропорционално према броју житеља те општине.

– Кампањи се и даље придружују компаније са жељом да пруже подршку, а сходно томе, наградни фонд се увећава. Интересовање грађана и мотив привреде која се укључила у кампању и донирала средства је импресиван, што потврђује да је ово прави тренутак да се анимира шира заједноца у сузбијању сиве економије – тврде у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

извор: Вечерње новости/Телеграф

фото: РТЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons