ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ДО КРАЈА 2016. ГОДИНЕ ОТВАРАЊЕ ДЕОНИЦЕ АУТО-ПУТА ОД ПИРОТА ДО ДИМИТРОВГРАДА НАЈАВИО ПРЕМИЈЕР ВУЧИЋ У НИШУ

Ниш – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Србија гради више километара ауто-пута него што се градило у време Јосипа Броза Тита и најавио да ће већ за двадесетак дана бити отворено око 10 километара Коридора 10 од Просека до Црвене Реке.

“Србија гради аутопутеве, источни и јужни крак Коридора 10 и већ иза 6. новембра око 10 km ћу отворити од Просека до Црвене Реке”, рекао је Вучић у Нишу после састанка са начелницима пет округа, градоначелницима и председницима општина тих округа.

Он је најавио да ће пре краја 2016. бити отворена и деоница од Пирота до Димитровграда, као и да остаје да се заврши део код тунела Банцарево од 12 km и обилазница око Димитровграда на источном краку Коридора 10.

vucic

Вучић је рекао да се гради и аутопут на Коридору 10 на југу кроз Грделичку клисуру од 28,5 km и да остаје да се заврши 8 km од Левосоја до Српске Куће.

“Радови напредују одлично и направићемо више аутопутева него у Брозово време”, истакао је Вучић.

Он је рекао да ће и на Коридору 11 већ 31. октобра отворити 44 km аутопута од Љига до Прељине, преноси Тањуг.

Премијер је изјавио да је влада издвојила додатних две милијарде динара за градове и општине у пет округа на југу Србије, истичући да ће држава радити на томе да се још новца обезбеди за тај крај земље кроз инвестиције и нова радна места.

фото: tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *