ZZJZ: STIGLI REZULTATI ZA 4 BRISA, SVI NEGATIVNI

Od početka epidemije do 07. oktobra na području Okruga ukupno је uzorkovanо 3836 brisеva na RT-PCR. Danas, 07.10.2020. uzorkovano je i poslato 7 briseva u laboratoriju “VATRENO OKO “ u Nišu. Na dan 06.10.2020. iz laboratorije su izdati rezultati za 4 brisa na PCR i svi su NEGATIVNI.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa Okruga, od ukupnog broja testiranih na Okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 377 osoba: u Pirotu 253, Babušnici  38, Beloj Palanci : 82; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas registrovano je 25 umrlih lica.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 220 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-142, Bela Palanka-62, Babušnica-13 i Dimitrovgrad –3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (7 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA, ali STABILNA. I dalje se registruju POJEDINAČNI SLUČAJEVI. Epidemiološkim ispitivanjem pozitivnih osoba otkrivaju se i oboleli članovi porodica.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se dve osobe od kojih je jedna sumnjiva na COVID-19.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.