ZZJZ PIROT: U POSLEDNJOJ NEDELJI REGISTRUJU SE SPORADIČNI SLUČAJEVI KORONAVIRUSA. SITUACIJA I DALJE NESIGURNA, ALI STABILNA

DNEVNI IZVEŠTAJ ZZJZ PIROT ZA COVID 19
31.08.2020.g. PIROTSKI OKRUG

Od početka epidemije do 31.08.2020.g. na području okruga ukupno je uzorkovano 3528 briseva na RT-PCR. Danas su uzorkovana 23 brisa koji su poslati u IZJZ Niš.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 365 osoba: u Pirotu 245, Babušnici 36, Beloj Palanci : 80 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 31.08.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 6 umrlih lica) sa područja pirotskog okruga.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 209 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-136, Bela Palanka-60, Babušnica-11 i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (16 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje NESIGURNA, ali stabilna. U POSLEDNJOJ NEDELJI REGISTRUJU SE SPORADIČNI  (pojedinačni) SLUČAJEVI. Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Republici Srbiji postoji i dalje rizik za PRELIVANJE obolelih iz drugih mesta u Srbiji, zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugih kretanja stanovništva.

Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru (nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održali epidemiju pod kontrolom.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Zavod za javno zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons