ZZJZ PIROT: STIGLI REZULTATI ZA JOŠ 14 UZORAKA, JEDAN POZITIVAN NA COVID-19

Od početka epidemije do 10.08.2020.g. na području Okruga ukupno je uzorkovano 3.179  briseva na  RT-PCR. Danas su uzorkovana još 22  brisa i dostavljena u laboratoriju IZJZ Niš.

Od ukupnog broja testiranih na Okrugu do danas je laboratorijski potvrđena 351 osoba: u Pirotu  236, Babušnici  32, Beloj Palanci 79; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 10.08.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 6 umrlih lica) sa područja pirotskog okruga.

Na dan 10.08.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 14 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan na Covid-19.

 U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 195 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-127, Bela Palanka-59, Babušnica-6 i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (62 lica su u izolaciji).

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot danas se nalaze četri obolela pod sumnjom  na covid infekciju.

Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje. EVIDENTAN JE PAD BROJA OBOLELIH U ZADNJIH  DESETAK DANA, što je svakako rezultat MERA PREVENCIJE.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u R Srbiji postoji i dalje rizik za PRELIVANJE obolelih iz drugih mesta u Srbiji, te pogoršanje situacije u Pirotu i okrugu, zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugih kretanja stanovništva.

Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na javnim mestima  u zatvorenom i otvorenom prostoru ( nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održali epidemiju pod kontrolom.

Virus još uvek cirkuliše u populaciji!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

izvor: plusonline.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.