ZZJZ Pirot: Još 16 registrovanih slučajeva koronavirusa u Okrugu. Postepeno se smanjuje broj obolelih

DNEVNI  IZVEŠTAJ  ZZJZ PIROT  ZA COVID 19

06.01.2021.g.  PIROTSKI OKRUG

Na današnji dan registrovano je ukupno 16 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih  lica sa područja okruga (Pirot 11, Dimitrovgrad /, Bela Palanka / i Babušnica 5), i danas je preminulo još jedno  lice u Opštoj bolnici Pirot. 

         Danas  je  poslato 28 uzoraka briseva na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu. 

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 2924 osoba: u Pirotu 1812, Babušnici 334 , Beloj Palanci 476, Dimitrovgradu 302. Od početka epidemije do danas registrovano je 120 umrlih lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 06.01.2021. preminulo je 91 lice u Opštoj bolnici Pirot. 

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari. 

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 54 lica a ukinuta za 48 (potvrđeni i kontakti).

Juče u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je ukupno 250 pregleda od kojih su 44  prvih i 206 kontrolnih (17% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). I dalje je veliki broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leči se 54 bolesnika (37 iz Pirota, 9 iz Dimitrovgrada, 5 iz Babušnice, 3 iz Bele Palanke). 

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom stabilizacije.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE JOŠ UVEK  VISOK!!! POSTEPENO SE SMANJUJE BROJ OBOLELIH

SAMO  ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH  MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons