VRTIĆ OTVARA VRATA U PONEDELJAK!

Sa uvođenjem vanredne situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad i predškolska ustanova ,,8.septembar“ izmenila je način organizacije rada. Kako epidemiološka situacije ide na bolje, najavljuje se i ukidanje vanredne situacije, pa će od ponedeljka i predškolska ustanova započeti svoj rad, po uobičajenom planu i programu.

02. novembra je na teritoriji opštine Dimitrovgrad proglašena vanredna situacija, pa je i predškoska ustanova ,,8.septembar“ obustavila svoj vaspitno-obrazovni rad neposredno sa decom u objektima ustanove i prešla na rad online. Kako epidemiološka situacija ide na bolje i kako ima najave da će vanredna situacija biti ukinuta sutra, predškolska ustanova započela je pripremu objekta, kako bi u ponedeljak spremno dočekali mališane, izjavila je Vera Vasov, direktor predškolske ustanove.

U međuvremenu urađeno je anketiranje roditelja, a rezultati ankete pokazuju da je većina roditelja ,,Za“ da se deca vrate u vrtiće. Grupe nisu pune, ali imamo dovoljan broj dece da se ostvari vaspitno-obrazovni rad, navodi Vasova.

Osim mere da samo radno angažovani roditelji svoju decu mogu dovoditi u vrtić, sve druge ostaju na snazi, dodaje Vasova.

Iz uprave predškolske ustanove apeluju da roditelji decu ne dovode, ukoliko imaju bilo kakav simptom prehlade, kako bi sačuvali povoljnu epidemiološku situaciju. Kako su na poslednjoj sednici Skupštine opštine u prošloj godini izabrani i novi članovi Upravnog odbora ustanove, od početka januara odbor je konstituisan, a na drugoj sednici, održanoj ove nedelje onlajn, usvojen je i finansijski plan koji će biti poslat skupštini na usvajanje, kao i plan javnih nabavki.

M.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons