VELJKO STOJANOV, PRVI NA TAKMIČENJU IZ KLAVIRA

Zbog situacije koja nas je zadesila početkom ove godine, tačnije, pandemije virusa Covid 19, i učenici muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” prate nastavu online. I pored toga, koliko je u stvari teško pohađati muzičke predmete putem internet platforme, učenici na takmičenjima nižu izvanredne rezultate. Na nedavno održanom Međunarodnom muzičkom festivalu u Smederevskoj Palanci, učenik drugog razreda muzičke škole, Veljko Stojanov iz Dimitrovgrada, na takmičenju iz klavira osvojio je prvo mesto.

Ovo je veliki uspeh učenika, s obzirom na to da je takmičenje održano online i da je zahtevalo dodatnu tehničku podršku, u smislu snimanja, sa profesionalnom opremom, kako bi se zvuk što realnije preneo na snimak.

Festival je međunarodnog karaktera, a obuhvatio je discipline: klavir, harmonika, violina, solo pevanje, flauta, saksofon, klarinet i gitara. U velikoj konkurenciji učenika muzičkih škola iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika, učenici pirotske muzičke škole, ostvarili su zapažene rezultate.

A.K.

foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons