USAID SA 7 LOKALNIH SAMOUPRAVA U SRBIJI, MEĐU KOJIMA JE I DIMITROVGRAD, POTPISAO SPORAZUME O SARADNJI U OBLASTI SMANJENJA KORUPCIJE

          Gradonačelnici Šapca, Vranja i Sombora i predsednici opština Vrnjačka Banja, Sjenica, Raška i Dimitrovgrad i direktor Misije USAID u Srbiji, Majk de la Rosa, potpisali su danas sporazume o saradnji u oblasti smanjenja korupcije kroz jačanje transparentnosti, odgovornosti i učešća građana u donošenju odluka. Potpisivanje sporazuma obavljeno je u prisustvu Branka Ružića, ministra državne uprave i lokalne samouprave. Događaju su prisustvovali i predstavnici Državne revizorske institucije i Agencije za borbu protiv korupcije, iskazujući time svoju podršku projektu.

USAID će pružiti podršku lokalnim samoupravama, nezavisnim nadzornim organima i novoformiranim posebnim odeljenjima tužilaštva i sudova za borbu protiv korupcije kroz četvorogodišnji Projekat za odgovornu vlast, vredan 8,5 miliona dolara.

U ime opštine Dimitrovgrad potpisivanju ugovora sa USAID-om prisustvovao je pomoćnik predsednika opštine Dragan Mančev, koji je neposredno posle potpisivanja ugovora u Beogradu dao izjavu za Radio Televiziju Caribrod.

 

D.J.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons