UKINUTA VANREDNA SITUACIJA NA TERITORIJI OPŠTINE DIMITROVGRAD

Ukinuta je vanredna situacija na teritoriji opštine Dimitrovgrad, koja je zbog širenja epidemije zarazne bolesti KOVID – 19, bila na snazi od 2. novembra 2020. godine. Tu odluku je, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije danas doneo predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad danas je zaključkom predložio ukidanje vanredne situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad jer je epidemiološko ispitivanje pokazalo da je epidemiološka situacija povoljna. U Zaključku se dalje navodi da je smanjen broj pregleda u KOVID ambulanti Doma zdravlja i da dolazi do kontinuiranog smanjenja broja potvrđenih slučajeva obolevanja od infekcije virusom KOVID – 19, te stoga nema opasnosti od širenja iste. U prilog tome je i dostavljeni Izveštaj Doma zdravlja za period od 11. do 14. januara 2021. godine. Procena Štaba za vanredne situacije je da je, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, dovoljno primenjivanje i poštovanje mera Vlade Republike Srbije.

Od ponedeljka se nastavlja nastava u osnovnoj školi i gimnaziji na način kako se odvijala pre uvodjenja vanredne situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Na isti način se nastavlja i rad u predškolskoj ustanovi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *