UG „FOKUS CARIBROD” DRUGU GODINU ZAREDOM UČESTVUJE U PROGRAMU ERAZMUS PLUS EVROPSKE UNIJE

Ove godine učesnici projekta su mladi uzrasta od 16 do 22 godine iz Rumunije, Turske i Dimitrovgrada, a projekat nosi naziv „Šta smo mi bez korena”.

Cilj projekta je upoznavanje sa kulturnim nasleđem Dimitrovgrada i Pirotskog okruga, ali i kulturnog nasleđa lokalnih sredina iz kojih učesnici projekta dolaze, kao i pronalaženje načina da se što više mladih uključi u njegovo očuvanje. Osnivač uduruženja Fokus Caribrod, Toni Aleksov ponosan je na činjenicu da su mladi iz Dimitrovgrada drugu godinu zaredom učesnici programa Erazmus plus.

Već četiri dana ukupno 27-oro mladih ljudi iz Dimitrovgrada, Rumunije i Turske učestvuje u aktivnostima, koje su planirane projektom i za sada sve teče po planu, kaže Aleksov.

Učesnici će pokušati da naprave i neku vrstu programa, koji će organizacije učesnici projekta kasnije koristiti u svojim mestima.

Jedan od učesnika projekta je 18-togodišnji Robert iz Rumunije. Kaže da je oduševljen onim što je do sada video u Dimitrovgradu.

U isto vreme mladi iz Dimitrovgrada učestvuju u rumunskom gradu Karakal u realizaciji još jednog projekta iz programa Erazmus, čiji je prartner u realizaciji udruženje Fokus Caribrod.  

Do 09. septembra, kada se završava realizacija projekta u Dimitrovgradu, planirane su posete Muzeju ponišavlja i pirotskom kaleu, zatim Poganovskom manastiru, Manastirima Sveti Dimitrije, Sveta Petka i Kirik i Julita, kao i pametniku na Neškovom visu i gazdinstvu Ravna šuma, vlasnika Aleksandra Vasova u selu Prtopopinci.

foto: Danijel Zarkov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons