U VEĆINI MESTA LISTA VLADIMIRA ZAHARIJEVA OSVOJILA VEĆINU GLASOVA NA IZBORIMA ZA NACIONALNI SAVET BUGARA U SRBIJI

Juče su u Srbiji održani izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina. Za nacionalni savet bugarske nacionalne manjine u Dimitrovgradu je pravo glasa imalo 6250 građana, od koji su na birališta izašla 3323, ili 53,1%.

Prema prvim nezvaničnim rezultatima, lista „Stefan Kostov – da vratimo dostojanstvo narodu“, dobila je 503 glasa ili 15,1 odsto, a lista „To smo mi – prirodni pokret Vladimir Zaharijev“, dobila je 2.609 ili 78,5 odsto glasova, dok je 6,35 odsto listića bilo nevažeće.

U Bosilegradu je pravo glasa imalo 5.206 građana. Lista „Stefan Kostov – da vratimo dostojanstvo narodu“ dobila je 398, a lista „To smo mi – prirodni pokret Vladimir Zaharijev“ 3.098 glasova.

U Trgovištu je lista Vladimira Zaharijeva dobila 343 glasa, dok lista Stefana Kostova tamo nije osvojila nijedan glas. U Vranju je za listu Vladimira Zaharijeva glasalo 211 pripadnika manjine, dok je lista Stefana Kostova dobila 51 glas. U Vladičinom hanu lista Stefana Kostova osvojila je 1 glas, a lista Vladimira Zaharijeva 185 glasova.

Rok za objavljivanje konačnih rezultata izbora ističe u četvrtak, 8. novembra u 20 časova, odnosno 96 sati od zatvaranja biračkih mesta.

 

A.T.A.

foto i video: Danijel Zarkov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons