U UPRAVNOM OKRUGU PIROT ODRŽAN SASTANAK NADLEŽNIH ORGANA I SLUŽBI U VEZI POJAVE AFRIČKE KUGE KOD SVINJA U SRBIJI. NA TERITORIJI OKRUGA ZA SADA NEMA REGISTROVANIH SLUČAJEVA OBOLJEVANJA

Zbog pojave afričke kuge svinja na teritoriji Republike Srbije, u Pirotskom upravnom okrugu održan je radni sastanak sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave, policijske uprave grada Pirota i sektorom za vanredne situacije, uz prisustvo šefa republičke veterinarske inspekcije, veterinarskog inspektora i načelnice okruga.

Kako je ovo oboljenje virusnog porekla, zaraza se brzo širi i donosi velike ekonomske gubitke, pa je neophodno svaku sumnju prijaviti nadležnom veterinaru ili veterinarkoj inspekcijskoj službi, rečeno je na sastanku. Takođe je neophodno da sva lovačka udruženja imaju pojačan nadzor u svojim lovištima.

Na sastanku je dogovoreno da lokalne samouprave u okrugu održe sastanke sa predstavnicima mesnih zajednica i obaveste ih o potrebnim merama. Na teritoriji okruga za sada nema registrovane pojave ovog oboljenja, navodi se u saopštenju Pirotskog upravnog okruga.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons