U TOKU PRIPREME ZA ASFALTIRANJE POSLEDNJE FAZE PUTA TRNSKI ODOROVCI – KUSA VRANA, ZA NEKOLIKO DANA POČINJE I REKONSTRUKCIJA PUTA ŽELJUŠA – POGANOVO

      Poslednjih dana, izvođač radova na poslednjoj fazi izgradnje puta Trnski Odorovci – Kusa Vrana, Drumovi A&D Pirot intenzivirao je pripremne aktivnosti za postavljanje asfaltne podloge, saznajemo od pomoćnika predsednika opštine Dimitrovgrad za komunalnu oblast i putnu infrastrukturu Žana Conevića.

Vrednost radova, koje sufinansira Ministarstvo privrede Republike Srbije, iznosi nešto više od 30 miliona dinara. Poslednja deonica od skretanja za Kusa Vranu u Trnskim Odorovcima do postojećeg asfalta ka selu Kusa Vrana, u dužini od 2 372 metra biće završena do 14-og avgusta, najavio je Conević. Pored cevastih propusta i rigola, koji se izvode, biće postavljen i 6 centimetara asfaltnog sloja, širine 4 metra, a poprečni nagib ove deonice je 2,5 posto.

Conević je za Radio televiziju Caribrod najavio i da će početak prve faze radova na rekonstrukciji puta Željuša – Planinica – Banski Dol – Poganovo započeti u utorak. U prvoj fazi, planirana je izgradnja asfaltnog puta na prvoj deonici od Željuše do Planinice u dužini oko 4 kilometra, koja se finansira iz sredstava dobijenih na osnovu ugovora za izgradnju istočnog kraka Koridora 10.

foto: Žan Conević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons